Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezinde deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezinde deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirilen deprem anı tatbikatı gerçeğini aratmazken, gönüllü gençler “çök, kapan, tutun” ilkesiyle kendilerini korumaya çalıştı.

04.03.2024 66

Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirilen deprem anı tatbikatı gerçeğini aratmazken, gönüllü gençler ve öğretmenlerimiz ile “çök, kapan, tutun” ilkesiyle kendilerini korumaya çalıştı.


Birinci derece deprem bölgeleri arasında yer alan Gaziantep Nizip ilçesinde, deprem bilincinin artırılması hedefiyle il genelinde farkındalık eğitimleri devam ediyor. Bu çerçevede Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezinde deprem anı tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği, merkezde bulunan gençler, deprem anında ‘çök, kapan, tutun’ ilkesiyle kendilerini korumaya çalıştı. Deprem anında temel korunma yöntemlerini öğrenen gençlere, yapılması gerekenler konusunda da kısa bir bilgi verildi.

Konu ile ilgiliNizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezinden yapılan açıklamada “Bugün Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezinde deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Güvenliğimizi ön planda tutmak için eğitimlerimize devam ediyoruz” ifadeleri yer aldı.