Okulumuz

09.12.2012 1368

 

06-12-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nizip Halk Eğitim Merkezi  Müdürlüğü, 1972 yılında, şimdiki hükümet konağının bir çalışma odasında faaliyete başlamıştır. O yıllara kadar yörenin yaygın eğitim ihtiyaç ve faaliyetleri Gaziantep Halk Eğitim Merkezince yerine getirilmekteydi. Sonraki yıllarda Turistik otelin zemin katında, sonraları Nizip Devlet Hastanesinin bir bölümünde, en son olarak da 1991 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ait binaya taşınmış ve 2008 yılına kadar burada çalışmalarını sürdürmüştür. Merkez için yeni bir hizmet binasının yapımı ile birlikte kurumumuz modern bir yapıya kavuşmuş; bodrum katla birlikte beş katlı olan yeni binamızda halk eğitimi hizmetlerine cevap verebilecek kapasite ve özelliğe kavuşmuştur. Merkez kurulduğundan bu yana yaygın eğitim dalında yetişkinlere yönelik ihtiyaç ve talepler doğrultusunda yöre halkına eğitim hizmeti sunmaktadır.

Kurs, seminer, toplantı, sempozyum, kulüp ve benzeri etkinliklerle yaş, eğitim düzeyi, cinsiyet, din ve dil farkı gözetmeksizin, örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış kişilere; okuma-yazma öğretimi ve diğer eksik eğitimlerini tamamlamasına destek sağlayıcı eğitim vermek, tamamlama programları uygulamak, meslekî, sosyal ve kültürel bilgi ve beceriler kazandırmak ya da mevcut bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla, İhtiyaç ve şartlar doğrultusunda belde, köy ve mahallelerde merkezlere bağlı olarak eğitim odaları, kurs merkezleri veya kurs yerleri oluşturulur.

 

Nizip Halk Eğitimi Merkezi Binası ilçenin merkezi bir yerinde 4000 m2lik bir arsa üzerinde 975 m2 lik alan üzerine kurulmuş olup, toplam 4 kattan ibarettir. Binamızın; zemin katında 1 Açık öğretim Bürosu, 1 Bilgisayar Laboratuar, 1. Katta  Müdür Odası,1 Bilgisayar Laboratuarı,1 Kuaförlük Salonu,1 Öğretmenler Odası,1 Okuma yazma sınıfı,2 Katta  1 Müdür yardımcısı odası, 1 Çocuk Etkinlikleri Sınıfı,1 Tersi Atölyesi,1 Makine Nakışı Sınıfı,1 Okuma Yazma Sınıfı,2 Müzik Odası,3 Katta 1 Çok Amaçlı Salon, 1 Sedef Atölyesi,1 Mozaik Atölyesi,1 Yabancı Dil Sınıfı,1 Makine Nakısı Sınıfı,Bodrum Katında ise, 1 Sığınak,1 Teknisyen Odası,2 Depo, 1 tane Kalorifer Odası bulunmaktadır. Binamızda kapalı devre kamera sistemi bulunmaktadır.