2022-2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ VE ÖĞRETMEN BAŞVURU İLANI

2022-2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ VE ÖĞRETMEN BAŞVURU İLANI

2022-2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ İLANI

NİZİP MEHMET AKİF ERSOY HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

    Kurumumuza 2022/2023 Eğitim Öğretim Yılı'nda açılacak kurs programlarında görevlendirilmek üzere EK-2 Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna Esas Belgeler ile Kadrosuz / Ücretli Usta Öğretici talepleri alınacaktır. Başvuru işlemleri 01/08/2022-31/08/2022 tarihleri arasında  EK-2 Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme  Formuna esas belgeler e devlet üzerinden  yapılacaktır. Başvurular; "-E Yaygın Sistemi/E-Devlet Şifresi ile giriş /Başvurular ve Usta Öğretici Başvuru" ekranı üzerinden yapılacaktır. Başvuruların onaylanması için istenilen evrak, dosya ve bilgilerin eksiksiz bir şekilde "-E Yaygın" sistemine yüklenmesi gerekmektedir. E Yaygın  sistemine belgelerinin tamamını yüklemeyen veya eksik yüklemiş olan eğitmenlerin başvuruları değerlendirmeye alınmayıp reddedilecektir.

NOT : Kurumumuz kadrolu öğretmenleri haricinde Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan kadrolu öğretmenler ve diğer resmi kurumlarda ki kamu görevlileri, başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı  Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü E-YAYGIN ( https://e-yaygin.meb.gov.tr) sistemi üzerinden e-devlet şifresi ile yapması gerekmektedir.

EVRAK TESLİMİ YAPILMAYACAK OLUP, GÖREVLENDİRİLME OLDUĞUNDA İSTENİLECEKTİR

Ö N E M L İ D İ R   :

Başvuruda buluınacak usta öğreticiler https://hbogm.meb.gov.tr/  adresinde bulunan Öğretim Programları Sekmesinde bulunan Yaygın Eğitim Kurs Programlarına giriş yapacak.Açılan sayfada kendi alanıyla ilgili Kurs Alan Adı ya da Kurs Adı girilerek açılan Modül Kurs Programında bulunan Eğitici Niteliğine sahip olup olmadığını kontrol ederek kurs seçimi yapılavcaktır.(Modül  Kurs Programında belirtilen kurs açma yeterliliğine sahip olmayanları o kursu seçemeyecekler)

*Başvurular " e YAYGIN Sistemi/Başvurular ve Usta Öğretici Başvuruları" ekranı üzerinden yapılacaktır.

*Başvuruların "ONAY İŞLEMİ" ise kurumun yetkilileri tarafından; Başvurular/Usta Öğretici Başvuru Onay modülü üzerinden yapılacaktır.

*Başvuruların onaylanması için istenilen evrak, belge ve bilgilerin eksiksiz bir şekilde "e YAYGIN" sistemine girilmesi gerekmektedir.

*Eğitmenler, "e YAYGIN" sistemine e devlet şifreleri ile giriş yapabileceklerdir.

* e YAYGIN sistemine belgelerinin tamamını yüklemeyen, eksik veya hatalı yüklenmiş  eğitmenlerin başvuruları değerlendirilmeye alınmayıp reddedilecektir.

( Başvuruları reddedilen eğitmenlerin eksik belgelerini tamamlayarak sisteme yüklemeleri ve başvurularını yinelemeleri gerekmektedir.)

*Kurumumuza Usta Öğreticilik başvurusunda bulunan eğitmenlerin; başvuru durumlarını (ONAYLANDI/REDDEDİLDİ) "E YAYGIN" sistemi üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir.

* Halk Eğitimi Merkezlerinde çalışılan süreler hizmet döküm çizelgesinde yer alan bilgilere göre "İş Deneyimi Bilgileri" bölümüne  Yıl Yıl olacak şekilde işlenmelidir.

Başvurular 2022/2023 eğitim öğretim yılında yapılacak tüm görevlendirmeler için geçerlidir.

            Kurumumuza yapılan başvurular ön kayıt niteliğinde olup İhtiyaç olması halinde sıralama dikkate alınarak görevlendirme yapılacaktır.

 

BAŞVURU TAKVİMİ:

Başvuru İşlemleri: 01 Ağustos 2022 - 31 Ağustos 2022

Taslak Listelerin Yayınlanması: 5 Eylül 2022

Taslak Listelere İtirazlar Değerlendirme Süreci: 12 Eylül 2022 - 16 Eylül 2022

Başvuru Sonuçlarının İlanı: 30 Eylül 2022

Onay Süreci: Kaymakamlık makamına gönderildikten sonra

Usta Öğretici İhtiyacı Tespiti ve Görevlendirmelerin Başlaması: Ekim 2022'den itibaren

 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1) Başvuru Formu (Vesikalık Fotoğraf Yapıştırılacak) (Zorunlu)

2) Diploma ve Ustalık Belgesi Fotokopisi (Aslı da getirilecek) (Zorunlu)

3) Kimlik Fotokopisi (Zorunlu)

4) Yeni alınmış Adli Sicil Kaydı Bay-Bayan (E-Devletten) (Zorunlu)

5) Formasyon veya Oryantasyon Belgesi (Zorunlu))

6) Öğreticilik belgesi (Antrenörlük Belgesi Bandrollü-Ustalık  Belgesi gibi) (Zorunlu)

7) Askerlik Durum Belgesi Bay (E-Devletten) (Zorunlu)

8) SGK Hizmet Dökümü (E-Devletten barkotlu)  (Alanınızda en az 360 gün)( Zorunlu)

9) Kamu Personel Görev Yeri Belgesi (Kamu Personeliyseniz)

10) Sağlık Raporu

ÖĞRETİCİ BAŞVURU KLAVUZU

 meb_iys_dosyalar/27/05/150497/dosyalar/2021_07/29155513_29082645_baYvuru_aYamalarY.pdf

 

BAŞVURU FORMU:

meb_iys_dosyalar/27/05/150497/dosyalar/2021_08/03140053_Yeni_2021_usta_oYrt.baY.form.docx

 

** ORYANTASYON EĞİTİMİ BELGESİ OLMAYANLAR BAŞVURU ESNASINDA BELİRTMELERİ GEREKMEKTEDİR. ORYANTASYON EĞİTİMİ OLMAYANLARA   YÖNELİK AÇILACAK ORYANTASYON EĞİTİMİNE KAYITLARI YAPILACAKTIR

***DAHA ÖNCE GÖREV YAPMIŞ VE BAŞVURUSU OLAN ÖĞRETMEN VE USTA ÖĞRETİCİLERİMİZDE BAŞVURULARINI YENİLEMELERİ GEREKMEKTEDİR.

Not:Usta Öğretici görevlendirme için çağrıldığında belgeler sırasıyla mavi dosya içinde idareye teslim edilmesi gerekmektedir. Kurumumuzda eksik belge çıkarılamamaktadır eksiksiz gelen başvurular alınacaktır.

 

 

         İlgililere duyurulur.    

20.07.2022 2251